Vize Bilgileri

Yurtdışı seyahatlerinizde gerekli olacak vize bilgileri...

Travel Club Vize Departmanı olarak vize başvurularınız için gereken maksimum özeni ve itinayı göstererek siz değerli yolcularımızı, gereksiz zaman kaybına yol açan birçok formaliteden kurtararak işlemlerinizi en kısa zamanda sonuçlandırmayı kendisine ilke ve amaç edinmiştir.

Bilindiği gibi Dünya’nın birçok ülkesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulaması bulunmaktadır. Bu vize uygulaması her ülkenin kendi Büyükelçilik veya Konsoloslukları tarafından yürütülmekte ve bu işlemler sırasında her ülke kendi kanun ve yönetmeliklerden kaynaklanan bir takım kurallarını uygulamaktadır.

Elçilik ve Konsolosluklar vize başvurusu esnasında sizlerden birtakım evrakları isteyeceklerdir. Bu evraklar sizin sabit bir işinizin, düzenli bir gelirinizin olduğunu ve bu ülkede yerleşik yaşadığınızı gösteren evraklardır.

Genel Bilgiler

  • Sayın yolcularımız, vize ücretlerini büromuzdan öğrenebilirsiniz. Konsoloslukların belirledikleri vize ücretleri döviz kurlarına göre değişkenlik gösterebilir.
  • Vize alımı ile ilgili şirketimizin sizlere verdiği süre, konsolosluklara tüm evrakların eksiksiz olarak verilişinden itibaren, yeni bir evrak istenmediği ve herhangi bir tatil döneminin araya girmediği süredir.
  • Bayram, sömestre ve yılbaşı gibi yoğun dönemlerde yolcuların tüm evraklarını eksiksiz olarak en geç 21 iş günü önce şirketimize teslim etmesi gerekmektedir.
  • Konsolosluklar tarafından istenen evrakların listeye göre teslim edilmesi, bu evraklara ilaveten yeni belgeler istenmeyeceği ve vizenin kesin olarak verileceği anlamına gelmez.
  • Firmamız yanlızca aracı kurum olup, vize talebinin konsoloslukça reddi halinde sorumluluk kabul etmemektedir.
  • Tüm ülkelerin sınır kapılarında, polislerin vizeleri olsa dahi ülkeye sokmama yetkisi bulunmaktadır.

Gereken Evraklar

  • Şirket antetli kağıdına başvurulacak konsolosluğa hitaben işe başlangıç tarihinizi, iş yerindeki görevinizi, maaş bilginizi, seyahat tarihlerini ve sebebini belirten yetkili tarafından kaşe ve imzalı orijinal İngilizce dilekçe
  • Şirket imza sirküleri fotokopisi
  • Şirket vergi levhası fotokopisi (Son döneme ait)
  • Şirket faaliyet belgesi orijinali (Son 3 ay içerisinde alınmış olmalı)
  • Şirket sicil gazetesi fotokopisi
  • Şirket çalışanı ise şirket evraklarına ek olarak;
    • SSK işe giriş bildirgesi fotokopisi
    • Son 3 aylık maaş bordosu (Yetkili tarafından kaşe ve imzalı olmalı)
    • Barkotlu SSK hizmet dökümü (E-Devlet sitesinden alınabilir)
  • Son 3 aylık Banka Hesap Dökümü (Dökümde Banka kaşe-imzası bulunmalı, ekte imza sirküleri olmalıdır)
  • Var ise; Araç ruhsatı ve tapu fotokopileri
  • En az 1 yıl geçerli pasaport
  • 2 adet arkası beyaz fonlu 3,5 x 4,5 boyutlarında resim (Son 3 ay içerisinde çekilmiş olmalı)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden alınmalıdır)
Vize istemeyen ülkeler için tıklayınız
Antigua-Barbuda
Arjantin
Arnavutluk
Bahamalar
Barbados
Belize
Bolivya
Bosna-Hersek
Brezilya
Brunei Sultanlığı
Ekvador
El Salvador
Fas
Fiji
Filipinler
Guatemala
Gürcistan
Haiti
Honduras
Hong Kong
İran
Jamaika
Japonya
Karadağ
Kazakistan
Kırgızistan
KKTC
Kolombiya
Kore Cumhuriyeti (Güney Kore)
Kosova
Kosta Rika
Libya
Lübnan
Makau Özel Bölgesi
Makedonya
Maldivler
Malezya
Mauritius
Nikaragua
Pakistan
(iş adamları vizeden muaf)
Palau Cumhuriyeti
Paraguay
Rusya
Seyşeller
Saint Kitts and Nevis
St. Lucia
St. Vincent-Grenadines
Sırbistan
Singapur,
Solomon Adaları
Sri Lanka
Suriye
Svaziland
Şili
Tayland
Trinidad-Tobago
Tunus
Tuvalu
Uruguay
Ürdün
Venezuela
Sınır kapılarında vize alınabilen ülkeler için tıklayınız
Bahreyn
Doğu Timor
Dominik Cumhuriyeti
Endonezya
Güney Afrika Cumhuriyeti
Katar
Kenya
Sudan
Ukrayna
Umman
Zambiya
  • TURSAB
  • JATA